Gråa dagar

Det är märkligt vad gråa dagarna är. Frågar du vad jag gjorde förra veckan på exempelvis onsdag så vet jag faktiskt inte alls vad som hände den dagen.

 

Det är med möda man plockar fram januaridagarna. De ligger något grått töcken av obetydelse över hela månaden. Plånboken är tunn, vädret ofta tufft och mörkret kommer tidigt innan man har hunnit slutat arbetet för dagen. Egentligen skulle hela månaden behöva livas upp med något glatt, kanske det är dags för en ny ritual där vi firar januari? Frågan är vem som ska firas och varför…

 

Kanske vi skulle kunna fira kung Bore? Färgerna för firandet bör vara grått med inslag av en kall blå nyans, små fula plastfigurer föreställande Bore kan tillverkas i Korea och de ska vara mjuka över magen så man kan trycka till och få dockan att blåsa ut ett vindsliknande ljud genom munnen. Förstås är dockan klädd i grått och blått och har ett ansiktsuttryck som inte är allt för gulligt, utan blicken ska vara kall och hård som en nordanvind i januari.

 

Maten bör inte vara så överdådig, utan gärna lite halvtråkig konserverad som hela månaden är i sig. En liten torr fiskrätt med en sås som är smaksatt med citron. Efterrätt skulle kunna vara någon otäck form av pudding, typ brödpudding. Drycken skulle väl vara av mjöd och inte vara allt för god. Ja, maten ska väl vara lite som ett straff för allt frosseri som julen erbjöd och lika tråkig som januari...

 

Hm, jag ska fundera vidare…

 


Kommentarer
Postat av: Sandra

Och istället för alla lampor man har uppe över julen tar man typ ensamma 15-wattare som får dingla utan någon fancy skärm eller så. Skönt att skiten är över! Synd att februari är lika trist!

2011-02-03 @ 06:44:42
URL: http://zigster.blogg.se/
Postat av: Sara

Nja, nu i februari kanske solen tittar fram lite också. Alltid något positivt med den saken.

Usch för Januari..

2011-02-03 @ 07:44:20
URL: http://saralundins.blogg.se/
Postat av: Susanne

Låter ju verkligen lockande.. ;-)

2011-02-03 @ 20:19:53
URL: http://blackbeauties.webblogg.se/
Postat av: Fia

Förolämpa inte min Kung Bore nu, mamma.

2011-02-05 @ 14:04:10
URL: http://ladyloriel,deviantart.com
Postat av: Evape

Det skulle kännas oerhört RÄTT att fira januari på ett sånt sätt som januari verkligen förtjänar - Vi samlas väl nästa år?

2011-02-11 @ 12:22:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0