Mitt favoritminne

Ja, inte kan man plocka ut ett minne som favorit, Speciellt inte i min höga ålder...Då måste det finnas många favoriter. Här är ett av dem.


Det var en liten flicka som älskade att uppträda inför publik och hennes syster hjälpte till med förberedelserna inför föreställningarna. Ofta var det frågan om cirkus och som förälder så fick man den stora förmånen att komma på föreställningar lite nu och då. Dessvärre kostade det pengar i inträde, vilket kunde bli kostsamt när det var visning flera gånger i veckan. Det var nallar som for genom luften, akrobatiknallar och kullerbyttor som utfördes i rasande fart. Allt var väl inte så väl inplanerat, men lotter fanns det alltid att köpa som lite grädde på moset för damernas inkasserande av pengar. Sedan skulle det förstås även köpas saft och det var ju också bara att betala.

Det fanns dock alltid ett nummer som verkade vara det mest lockande att spela och det var clown. Utklädd i raggsockar, mössa, för liten kofta och smink i ansiktet spelades olika miner och gångarter upp. Vid en av visningarna halkade clownen eftersom det blev lite halt med raggsockar på fötterna och satte sig pladask på rumpan varav ett ljud frambringades ur den lilla rumpan till publikens förtjusning. Clownen strålade av  över publikens glädje och applåder!

Underbara, älskade barn!

Kommentarer
Postat av: sandra

Bästa föreställningen någonsin, särskilt det förvånade ansiktsuttrycket som kom först haha

2011-01-04 @ 20:59:37
URL: http://zigster.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0